Kalmistopiirin verkkosivusto täytti 10 vuotta!
Kalmistopiiri on suuren suosion saavuttanut ammattilaisten perustama verkkojulkaisu, jonka tarkoitus on tuottaa suomenkielistä, helposti lähestyttävää ja luotettavaa tietoa arkeologiasta. Kalmistopiirissä julkaistaan säännöllisesti artikkeleita, opinnäytteitä ja viimeisimpiä uutisia arkeologian ja lähialojen aiheista. Kirjoittajat ovat arkeologiasta tai lähitieteistä valmistuneita ammattilaisia sekä alojen opiskelijoita. Vuonna 2018 Kalmistopiiristä tuli virallinen, jatkuvasti ilmestyvä arkeologinen julkaisu ISSN-tunnuksen myötä (ISSN 2489-9305). Kalmistopiiri on tutkittua tietoa jakavan Tutkitusti.fi-sivuston yhteistyökumppani. Lisäksi teemme yhteistyötä Suomen muinaistutkimuksen tuki ry:n kanssa.
Vuonna 2020 juhlittiin Kalmistopiirin verkkosivun kymmenvuotista taivalta. Yksi perustajista on Ulla Moilanen, Kalmistopiiri-verkkosivuston päätoimittaja ja ylläpitäjä. Hänen lisäkseen toimituskuntaan kuuluvat Heli Etu-Sihvola, Nina Maaranen, Sofia Paasikivi, Teemu Väisänen, Marja Ahola sekä Nelli-Johanna Saari. Toimituskunta tekee työtä vapaaehtoispohjalta, minkä vuoksi juhlavuoden kunniaksi saamamme avustukset Suomen Muinaismuistosäätiöltäja Suomen tiedetoimittajain liitolta ovat olleet tärkeä tuki julkaisutoiminnan lisäämisessä ja tiedottamisessa.
Juhlavuoden 2020 kunniaksi Kalmistopiirin toimituskunta on julkaissut vähintään kaksi uutta juttua viikossa, mukaan lukien haastattelusarjan tunnetuista Suomessa arkeologista tutkimusta tehneistä henkilöistä. Uutta ulottuvuutta toimintaan luotiin myös lisäämällä näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa perustamalla sivut Twitteriin ja Instagramiin.Vuosi onkin ollut menestys niin juttujen kuin kävijöiden määrässä mitattuna, ja Kalmistopiiri rikkoi miljoonannen lukukerran rajan lokakuussa. Kalmistopiirin lukijamäärät ovat kasvaneet tasaisesti joka vuosi, mutta vuonna 2020 lukukertojen määrä kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna.
Kalmistopiirin toimituskunta tahtoo kiittää juhlavuodesta 2020 niin kirjoittajia kuin lukijoita, ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi arkeologisen tutkimuksen pariin jälleen vuonna 2021!